הגם שמשרדנו עוסק בייצוג חייבים במסגרת הליכי הוצל"פ ישנן פעמים רבות שבהן מומלץ שלא לפעול במסגרת הוצל"פ (או הליכי פשיטת רגל) על מנת לסלק חובות, אלא מומלץ לפעול ישירות מול הזוכים בתיקים או לשלב בין הגשת בקשות במסגרת הוצל"פ ופניה ישירה לזוכים.
לדוגמא – אדם הסתבך בצעירותו בחובות כספיים רבים (צ'קים ללא כיסוי, אשראי בבנק שלא כוסה, הלוואות מגורמים פרטיים ועוד). לאחר מס' שנים התבגר והוא מבקש לחלץ עצמו מן הנושים הרודפים אחריו.
במצב שכזה ניתן להגיש בקשה להוצל"פ על מנת לאחד את כל התיקים של החייב (ניתן להגיש בקשה לאיחוד תיקים או לחייב מוגבל
באמצעים) לאחר מכן החייב מקבל שקט ורגיעה מסויימים. כל ההליכים כנגדו מעוכבים, קלגסי ההוצאה לפועל לא מתדפקים על דלתו, אין צווי מאסר ועיקולים, והכל תמורת תשלום חודשי קבוע, בדר"כ בסך של כמה מאות שקלים.
אבל, כדאי לדעת שהתשלום הקבוע אינו מפחית מגובה החוב, שכן הריביות העצומות של ההוצאה לפועל ממשיכות לתפוח ולכן אין בזה
למעשה פתרון אמיתי לטווח ארוך.
לכן לאחר קבלת איחוד תיקים רצוי לנסות ולפנות לנושים ולנסות להגיע עימם להסדרים. חשוב לציין כי החייב עצמו לא יכול להגיע להסדר, שכן אז תחשב פעולתו כהעדפת נושים אסורה, אלא בני משפחתו, המעסיק שלו או כל צד ג' אחר יכול להגיע להסדר בשמו.
בדר"כ במקרים כאלה, הנושה יעדיף לקבל במזומן או בפריסה קצרה יחסית, סכום שהוא נמוך בהרבה מהסכום בתיק ההוצל"פ, זאת מכיוון שהחייב נקט בהליך של איחוד תיקים ומשלם כל חודש סכום מזערי מן החוב.
משרדנו, המתמחה בתחום, יוכל לנהל מו"מ על מנת להגיע לסכום הנמוך ביותר לסיום בהסדר פשרה. בנוסף נערוך חישובים להפחתת
ריביות והצמדות שהצטברו בתיק ההוצל"פ.
דבר נוסף שיש לדעת הוא כי ישנם פרמטרים מסויימים המשפיעים על היכולת להגיע להסדר. כך למשל נודעת חשיבות ל"גיל" של החוב. קל יותר להגיע להסדרים בחובות ישנים מאשר בחובות חדשים. משקל נוסף נודע לזהות הזוכה, האם אדם פרטי או חברת ענק כגון חברות תקשורת או בנקים.
בנוסף חשוב לדעת כי ישנם חובות לרשויות המס אשר אינם נגבים באמצעות הוצל"פ אלא באופן עצמאי על ידי הרשויות וזאת מכח פקודת המיסים גביה. בחובות מעין אלה יש להגיע להסדר באופן מיידי שאלמלא כן נוטות הרשויות לשלוח גובים עצמאיים לביתם של החייבים.